Ota muutos haltuun Prosci ®Taking Charge of Change

Kilpailuetua muutoksesta

Opi muutosjohtamisen perusteet

Ota muutos haltuun -valmennuksessa käydään kompaktissa paketissa läpi muutosjohtamisen keskeiset konseptit ja hyödyt organisaatiolle. Se on yhden päivän tehokas työpaja, joka toteutetaan nyt myös virtuaalisena verkkovalmennuksena.

Valmennus rakentuu muutosjohtamisen viiden teesin ympärille. Sovellat niitä omaan muutoshankkeeseesi, jolloin ymmärrät paremmin, mitä systemaattinen muutosjohtaminen on ja miten se tekee hankkeestasi tuloksellisemman. Saat hyvän startin muutosjohtamiselle organisaatiossasi.

Etene muutosjohtamisessa – hanki Prosci-sertifiointi

Ota muutos haltuun -koulutus sopii hyvin joko omana kokonaisuutenaan tai pohjaksi laajemmalle Muutosjohtamisen Prosci-sertifiointivalmennukselle. Proscin muutosjohtamisen sertifiointi on alan tunnetuin ammattiosaamisen vakuus. 

Miksi?

 • Muutosjohtamisen käytännön ymmärtämiseen
 • Muutoksen keskeisten tekijöiden ja muutosjohtamisen kielen ymmärtämiseen
 • Muutosjohtamisen ja projektijohtamisen erojen ymmärtämiseen

Kenelle?

Muutoshankkeiden läpiviennistä tai organisaation muutoskyvykkyyden kehittämisestä vastuussa oleville. Rooleja voivat olla esimerkiksi:

 • Asiantuntijoille, esihenkilöille ja johtajille
 • Muutosagenteille ja avainhenkilöille
 • Projektiryhmäläisille

Valmennus sisältää

Onnistuneiden hankkeiden perusta

 • Mitä muutosjohtaminen on?

Teesi 1: Muutokselle on syynsä

 • Muutoksen syyt
 • Muutos on prosessi

Teesi 2: Organisaation muutos edellyttää yksilöiden muutosta

 • Yksilö muutoksen yksikkönä
 • Ketkä muuttuvat ja millä tavoin

Teesi 3: Organisaation tulos on yksilöiden muutosten yhteenlaskettu tulos

 • Yksilötason ja organisaatiotason muutosten linkitys
 • Muutoksen ROI-tekijät

Teesi 4: Muutosjohtaminen on muutoksen inhimillisen puolen hallinnan mahdollistava viitekehys

 • Proscin metodologia
 • Onnistumisen tärkeimmät tekijät
 • Muutosjohtamisen roolit
 • Muutosvastarinnan hallinta

Teesi 5: Muutosjohtamisen tavoitteena on saada aikaan halutut tulokset ja hyödyt

 • Omaksuminen ja toiminnan muutos
 • Oma suunnitelmasi – miten eteenpäin

Saat mukaasi myös seuraavat materiaalit

 • Työkirja ja monisteet
 • Prosci Research Hub – Best Practices in Change Management – 11th Edition and applications of ADKAR (vuoden lisenssi)

Seuraavat avoimet koulutukset


Huomioi muutostyöskentelyssä

Valitse muutoshankkeeseesi kokenut ja monialainen kumppani. Muutosprosessia ei voi koskaan täysin ulkoistaa tai jättää vain pienen sisäpiirin tehtäväksi, mutta kokenut kumppani osaa ohjata työtä systemaattisesti, huomioiden ihmisten inhimillisen puolen.

Varmista suunnitelmallisuus ja systematiikka. Miltä muutos näyttää polkuna, mitä tunnetiloja ihmiset käyvät läpi sen aikana ja mitä konkreettisia väliaskeleita organisaation täytyy ottaa?

Nopeat voitot konkretisoivat muutoksen ja siksi koostamme muutossuunnitelman rinnalle aina listan asioista, jotka voidaan korjata/poistaa/lisätä per heti. Ei ensi kvartaalilla, eikä ensi strategiakaudella, vaan heti. Tämä varmistaa, että muutoksesta tulee näkyvää ja toiminta kohti uutta suuntaa saadaan heti käyntiin.

Vahvista omaa osaamistasi ja etsi sparrauskumppani, joka auttaa sinua näkemään karikot. Tarvitset muutoksen johtamiseen sekä organisaation sisäisen sponsorin (tukijan), että ulkopuolisen asiantuntijan.

Miksi Eezy Flown muutostuki?

 • Osaaminen, työkalut, metodit, mallit ja tekijät saman katon alta. Osaamme kiteyttää organisaatiosta löytyvän tiedon ja valjastaa sen strategian keihäänkärjeksi. Tunnistamme liiketoiminnan vallitsevat lainalaisuudet ja osaamme puuttua epäkohtiin.
 • Strategian toteuttaminen vaatii muutosjohtamista. Olemme Prosci-muutosjohtamisen metodin virallinen edustaja Suomessa. Prosci on tuottanut laajaa muutosjohtamisen pitkittäistutkimusta yli 20 vuoden ajan. Tutkimukseen on osallistunut yli 7 000 muutosjohtamisen ammattilaista yhteensä 84 eri maasta.
 • Näyttävät tulokset kaupallisestamisesta, yritysmuotoilusta ja onnistuneista kasvustrategioita. Meillä on kyky saada asioita tapahtumaan, oli kyseessä sitten hotelli, sydänsiru, lääkeyhtiö, aluekehityshanke, kauppaketju tai kansainvälistyminen.

Asiakkaitamme

Attendo

Proscin systemaattinen malli ottaa huomioon myös ihmisjohtajuuden. Pitkä historia osoittaa, että muutoksessa onnistutaan 6x todennäköisemmin Proscin mallin avulla.

Virpi Holmqvist
Liiketoimintajohtaja
Attendo Suomi

Liikkuva Suomi

Prosci tarjoaa mallin inhimillisen muutoksen johtamiseen ja se pätee niin työelämässä kuin henkilökohtaisella tasolla. Systemaattinen eteneminen auttaa hahmottamaan muutoksen vaihteita.

Antti Luukkanen
CEO, Liikkuva Suomi

Fredman Group

”Projektia suunniteltaessa on yhtä tärkeää suunnitella ihmispuolen muutoksia, kuin projektin onnistuminen, jos haluaa päästä haluamiinsa tuloksiin.”

Marju Vroman
HR- ja vastuullisuuspäällikkö
Fredman Group

Nomentia

Proscissa on arvokasta sen konkreettisuus. Nyt meillä on keinoja, joiden avulla voimme käsitellä muutokseen liittyviä tunteita sekä vietyä muutosta läpi jokapäiväisessä työssä. Näin muutoksesta saadaan uhan sijaan mahdollisuus.

Ilse Manner
HR-johtaja, Nomentia

Fortum

Would not change anything. Teppo is one of the best instructors I have had in literally ages and being virtual did not dampen the experience

Head of Program and change management
Fortum

 

 

Fujitsu

I want to thank both Coaches Heli and Teppo. They are awesome team and such a professionals! Even though 3 days course was really intensive, Coaches managed to create perfect cadence which enabled everyone to stay along on the journey.

Business Change leader
Fujitsu

 

ABB

This course opened my eyes and thinking in many ways. I was always surprised how effectively the tools actually work and what kind of help they offer.

Olli Sotka
Marketing Development Manager, ABB

 

Granlund

Just a big thank you to Heli and Teppo for a very engaging way of training/coaching! This was a very valuable and exciting experience.

Kirsi Vienola
CRM Manager

Saammeko auttaa?

Meiltä saat parasta osaamista tärkeisiin valintoihin. Onnistu kanssamme! 

Teppo Kolehmainen

Muutoskonsultti

045 670 0508
teppo.kolehmainen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Riikka Korpinen

Valmentaja, johtaminen & vuorovaikutus

050 300 2547
riikka.korpinen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Heli Saarelainen

Valmentaja, muutosjohtamisen asiantuntija

050 376 1139
heli.saarelainen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Tai jätä viesti

Takaisin Muutoskoulutukset-sivulle.