Aluekehitys ja matkailu Flow Concept Bakery

Kilpailuetua tulevaisuudesta

Kaupalliset aluekehityshankkeet

Matkailukeskuksissa ja aluekehityshankkeissa elämykset kohtaavat kaupallisuuden. Infrarakentamisen ja kiinteistökehittämisen rinnalla kulkee kuitenkin tilan kaupallinen ja yhteisöllinen suunnittelu, joka nivoo yhteen alueen asukkaat, elinkeinon, rakentajat, investorit ja kesäasukkaat.

Paikallisista erinomaisuustekijöistä ponnistava kaupallinen konsepti ottaa kantaa käyttöasteeseen, elämyksellisyyteen, kaupallisuuteen ja asioimisen helppouteen. Meidän kädenjälkeämme löydät mm. Helsingin Löylystä, K-Kampuksesta, Tahkolta, Leviltä, Alhströmin Ruukeilta ja Kuokkalan Kartanosta.

Eezy Flown aluekehityshankkeiden konseptit hyödyntävät vahvasti Flow Concept Bakeryn metodeja. Paikallisten ja kesäasukkaiden ja elinkeinon osallistaminen ovat avainroolissa, jotta toiminnot ja palvelut hyödyntävät matkailijoiden lisäksi myös paikallisia asukkaita. Teemme yhteistyötä hankevetäjien, kaupungin rakennelautakuntien, rakennuttajien, sijoittajien ja paikallisten kanssa ja autamme katsomaan suurempaa kokonaisuutta. Puhumme usein suunnittelun suunnittelusta.

Aluekehityshankkeet ja matkailukeskukset

Eezy Flown viisivaiheisessa konseptointiprosessissa etsitään vaihtoehtoisia tulevaisuuksia, tehdään valintoja ja päätetään yhteinen suunta. Lopuksi konsepti kiteytetään helposti viestittäväksi konseptikäsikirjaksi, rakennetaan johtamisjärjestelmä, mittarit ja toimintamallit ja konseptoidaan tavat ja tuotteet.

Miksi?

 • Tilan kaupallinen hyödyntäminen, ympärivuotisuus ja ympärivuorokautisuus ovat bisneksen elinehto.
 • Matkailukeskusten suunnittelussa pitää ottaa myös paikallisuus vahvasti huomioon.

Kenelle?

 • Kaupungit, kunnat
 • Matkailukeskukset, aluekeskukset ja tilat
 • Ruukit, maatilamatkailukeskukset, linnat, perinnerakennukset

Huomioi aluekehityshankkeissa

Valitse aluekehityshankkeisiin kokenut ja monialainen kumppani. Suunnitteluprosessia ei voi koskaan täysin ulkoistaa tai jättää vain pienen sisäpiirin tehtäväksi, koska toimiva aluekehityskonsepti pohjautuu laaja-alaiseen oman alueen, toimialan, kilpailijoiden ja asiakkaiden tuntemukseen.

Tavoittele rohkeasti erinomaisuutta. Liian usein suunnitelmat jäävät kevyiksi säätöhankkeiksi, eivätkä tarpeeksi rohkeasti tavoittele toimialaa mullistavaa uutta toimitatapaa.

Onnistunut aluekonsepti huomioi myös paikalliset ja toimii samalla heidän virkistysalueenaan ja muodostuu osaksi heidän kulutuskäyttäytymistään. Pelkkä matkailijoihin keskittyminen tekee liiketoiminnasta liian sesonkiperusteista.

Uniikkius ja alueen sielu. Mikä tekee juuri meistä erinomaisia? Mitä meillä on, mitä meiltä puuttuu, mitä korostamme ja mistä luovumme?

Osallistaminen on ainoa tie onnistumiseen. Hyvät ideat eivät synny ikinä tyhjiössä tai infrakaavan pohjalta.

Miksi Eezy Flow?

 • Työmme perustuu aina tutktittuun tietoon, ei koskaan olettamuksiin. Mikäli tietoa ei löydy, tutkimme itse. Tällöin varmistamme esimerkiksi aluekehityshankkeissa ja strategioissa oikean suunnan.
 • Konsulttimme ovat yritysmaailman rautaisia ammattilaisia, joilla on omakohtaista kokemusta menestyneiden yritysten kasvattamisesta ja kehittämisestä.
 • Osaaminen, työkalut, metodit, mallit ja tekijät saman katon alta. Tunnemme matkailuliiketoiminnan kuin omat taskumme. Luemme exceleitä ja puhumme tavoitetunnekokemuksesta samasas lauseessa.
 • Kumppanoidumme sujuvasti paikallisten toimijoiden, rakennuttajien ja sijoittajien kanssa. Uskomme vahvaan yhteistyöhön ja sujuvaan viestintään.
 • Tarjoamme strategista osaamista tueksenne. Olemme asiakas- ja asukaskokemuksen mestareita ja osallistamme paikalliset asukkaat, kesäasukkaat ja elinkeinon vahvasti työhön.
 • Näyttävät tulokset kaupallisestamisesta, yritysmuotoilusta ja onnistuneista kasvustrategioita. Meillä on kyky saada asioita tapahtumaan, oli kyseessä sitten hotelli, sydänsiru, lääkeyhtiö, aluekehityshanke, kauppaketju tai kansainvälistyminen.

Asiakkaitamme

Levi

“Halusimme osallistaa kehittämiseen alueemme yrityksiä, asiakkaita ja muita sidosryhmiä – miettiä yhdessä, mistä uusi suunta löydetään. Eezy Flown innostavat työpajat olivat toimeksiannon antoisin osa.”

Katariina Palola, elinkeinojohtaja, Kittilän kunta

Kesko K-kampus

”Rakensimme ihmisille kohtaamisen konseptin, jossa voimme tuoda yhteen moniammatillista osaamista. Toiminnan konseptointi heti projektin alkuvaiheessa oli tärkeä lähtölaukaus koko hankkeelle.

Työstimme ja haastoimme sisältöä yhdessä Flown tiimin kanssa ja heillä oli todella iso ja tärkeä rooli hankkeen toteutuksessa ja onnistumisessa.”

– Leif Backman/ Kesko

Lue lisää

Visit Lahti

”Eezy Flow erottuu muista vankalla kokemuksellaan ja poikkeuksellisella karismaattisuudella, joka innostaa myös kumppanit luomaan tulevaisuuden liiketoimintaa.

Flown kanssa tehdyn palvelumuotoilun avulla pystymme kehittämään palveluita datan pohjalta ja saamaan konkreettiset toimet mittareineen. Tulevaisuuden kokousmatkailu saatiin kiteytettyä yhdelle sivulle.”

– Raija Forsman / Visit Lahti

Ahlströmin ruukit

”Eezy Flow’n tuntemus rakennusalasta oli välttämätöntä uudisrakennushankkeemme strategiatyössä.

Heidän kykynsä tehdä asioita ihmislähtöisesti ja viestiä strategiaa varmistaa, että työ on tuottavaa, eikä strategia jää pölyttymään pöytälaatikkoon.”   

– Peter Ahlström, toimitusjohtaja

Saammeko auttaa?

Meiltä saat parasta osaamista tärkeisiin valintoihin. Onnistu kanssamme! 

Kalle Ruuskanen

Strategiajohtaja

050 511 9723
kalle.ruuskanen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Tai jätä viesti

Takaisin Strategiat ja konseptit -sivulle.