Eezy Flow mukana Keskon K-Kortteli hankkeessa

Kesko suunnittelee noin 60 miljoonan euron hanketta Porvoon Länsirannalle.  K-kortteliin K-Citymarket Laituri, hotelli, arvoasuntoja ja hyvinvointipalveluja.

Porvoon Länsirannalle, Taidetehtaan ja Kokonniementien väliselle alueelle on syntymässä uudenlainen K-kortteli. Kortteliin sijoittuu uusi K-Citymarket Laituri, hotelli, arvoasuntoja sekä erilaisia hyvinvointipalveluja.

Keskon tavoitteena on hakea rakennuslupa noin 60 miljoonan euron arvoiselle hankkeelle jo tämän vuoden loppupuolella. Alueen asemakaava tuli lainvoimaiseksi viime vuoden alkupuolella.

–  Tämä on upea uutinen Porvoolle. Suurinvestoinnin odotetaan tuovan alueelle 150 uutta työpaikkaa sekä lisää tuloja, matkailijoita ja tapahtumia. Hanke lisää merkittävästi koko Taidetehtaan alueen vetovoimaa, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz toteaa.

Kesko on arvioinut hankkeen aluetaloudellisia vaikutuksia yhdessä Eezy Flown kanssa. K-korttelin, Taidetehtaan ja muiden alueen kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluiden odotetaan houkuttelevan vuosittain yhteensä lähes 2 miljoonaa asiakasta ja matkailijaa. Rakennettava kokonaisala on noin 15 000 m², ja rakentamiseen tarvitaan noin 500 henkilötyövuoden panos. Alueelle jää vuosittain rahaa noin 9 miljoonaa euroa. Kaupungin verotulojen arvioidaan kasvavan noin miljoonalla eurolla.

Veneellä K-Citymarket Laituriin

K-Citymarket Laituri on uudenlainen kauppa, joka suunnitellaan vastaamaan Porvoon seudun asukkaiden tarpeita. Kaavan mukaan kaupan pinta-ala on 7 000 m². Parkkipaikat rakennetaan kaupan alle, ja tämä vaikuttaa merkittävästi K-Citymarketin ympäristön ilmeeseen. Kokonaisuuteen kuuluvan myös 3 000 m²:n suuruinen hotelli sekä asuntoja ja erilaisia palveluita.

– Tulevan K-Citymarketin liikeidea perustuu kauppiaan tekemään kauppakohtaiseen liikeideaan. Jokainen K-kauppias tekee liikeidean omalle kaupalleen, joka tuo oman vaikutusalueen asiakkaille mieleenpainuvia kokemuksia. Erinomainen esimerkki kauppakohtaisesta liikeideasta on maailman parhaaksi kaupaksi vuonna 2019 valitussa Järvenpään K-Citymarketissa, kuvaa aluejohtaja Timo Heikkilä Keskolta.

– K-kortteliin sijoittuvat asunnot tulevan Porvoon ykköspaikalle, ja niitä voisi kuvailla arvoasunnoiksi. Asunnoilla on maailman suurin jääkaappi suoraan alakerrassa. K-kortteliin tulevan hotellin liikeidean laatii siihen sijoittuva toimija. Liikeidea pohjautuu K-korttelin tuomaan kokonaisuuteen, Timo Heikkilä jatkaa.  Kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen rakennus sopii jokimaisemaan ja Porvoon ympäristöön. Puuelementeistä osittain muodostuva kokonaisuus noudattaa Taidetehtaan alueen arkkitehtuurin linjaa ja kestävän kehityksen periaatteita.

Eezy Flown konseptikäsialaa

Eezy Flow on ollut mukana konseptin rakentamisessa alusta asti.

”Onhan tämä älyttömän hieno juttu. Ensimmäinen K-Kortteli rakentuu Porvooseen ja toivottavasti näitä nähdään tulevaisuudessa ympäri Suomen. Tällainen hybridimalli on kaupunkiasumista parhaimmillaan. Tulevien asuntojen alakerrasta löytyy valtava jääkaappi ja veneellä pääsee kotiovelle asti”, Eezy Flown konseptoija Pekka Vihma kertoo.

”Palvelukokonaisuuden sydän tulee olemaan aulan respa, joka palvelee niin asukkaita, asiakkaita kuin hotelliyöpyjiäkin. Tilaat sieltä vaikka kauppakassin suoraan omaan jääkaappiin”, Vihma jatkaa.

Nimekkäitä aluekehityshankkeita löytyy Eezy Flowlta jo ennestään, muutamana esimerkkinä Helsingin Löyly, Train Factory, Ähtärin Pandatalo ja Helsingin Narinkkatori. K-Korttelin tiimissä Vihman lisäksi ovat Petteri Tuominen ja Kalle Ruuskanen.

Kysy lisää aluekehittämisestä!

Kalle Ruuskanen

Strategiajohtaja

050 511 9723
kalle.ruuskanen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Uutiset