A.Ahlströmin henkilöstö teltan edessä

Ahlströmillä henkilöstötutkimuksilla kehitetään kulttuuria ja johtamista  

A. Ahlström Oy on teollinen omistaja, jonka sijoitukset keskittyvät maailmanlaajuisesti metsä- ja kuituteknologioiden alueelle. Lähes sadan hengen perheomisteisella yhtiöllä on 172-vuotinen toimintahistoria. Ahlströmillä henkilöstötutkimuksia oli tehty jo useita vuosia, mutta tarve uudistaa tutkimustapoja synnytti yhteistyön Eezy Flown kanssa. Nyt Eezy Flow on toiminut A. Ahlströmin kumppanina henkilöstötutkimusten toteutuksessa jo useamman vuoden ajan.

Henkilöstötutkimus selvittää työyhteisön hyvinvoinnin nykytilan 

“Meillä Ahlströmillä on suhteellisen avoin ja keskusteleva yrityskulttuuri, jossa asioita kehitetään paljon jo pelkän arkisen keskustelun pohjalta. Silti olemme nähneet henkilöstötutkimukset tärkeäksi lisäkanavaksi palautteen antoon ja saamiseen. Henkilöstötutkimusten keskeisin tavoite on selvittää koko työyhteisön sekä yksittäisten tiimien kehittämiskohteita, sitä miten henkilöstö voi, mistä työpaikalla tykätään, ja mitä toivotaan lisää”, kertoo A. Ahlströmin Head of HR Outi Kaivo-oja.  

Ahlströmillä tiedostetaan, että henkilöstön omistautuneisuus ja sitoutuneisuus ovat strategisesti tärkeitä, sillä hyvinvoiva työyhteisö on edellytys onnistumiselle – ihmiset ovat menestyksen tekijä. Isompi PeoplePower® -henkilöstutkimus toteutetaan A. Ahlströmillä noin parin vuoden välein. Kaivo-ojan mukaan PeoplePower® on hyödyllinen työkalu, kun halutaan peilata henkilöstökokemusta suhteessa muihin yrityksiin. Lisäksi käytössä on välivuosina tehtävät lyhyet Eezy Flown SnapShot™ -tiimikyselyt, joiden avulla pulssia on tehokkaampaa mitata reaaliajassa, ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä nopeasti.

“Jos henkilöstö ei voi hyvin, se ei voi päästä parhaisiin suorituksiin. Haluamme, että ihmiset tulevat mielellään töihin ja, että töitä tehdään toimitusjohtajamme sanoittamalla tavalla tosissaan muttei totisesti. Siksi on tärkeää, että voimme henkilöstötutkimuksilla selvittää nykytilannetta, ja tehdä sen perusteella jatkuvia parannuksia”, sanoo Outi Kaivo-oja.

Kulttuuria ja johtamista kehitetään tutkitun tiedon perusteella   

Pitkäjänteinen työ paremman henkilöstökokemuksen puolesta on tuottanut tulosta A. Ahlströmillä, joka on useamman kerran sijoittunut kärkipaikoille Suomen Innostavimpien työpaikkojen listalla. Suomen innostavimmat työpaikat on EezyFlown vuosittainen tunnustus niille organisaatioille, jotka ovat saaneet poikkeuksellisen hyvät tulokset henkilöstötutkimuksessa.  

Titteli herättää ylpeyttä sekä Ahlströmin johdossa, että itse työyhteisössä. 

“Vaikka tuloksia hehkutetaan sisäisesti, somessa ja markkinoinnissa, on tietenkin myös itse toiminnan oltava aidosti sitä mitä on luvattu. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet johtamista ja toimintaamme tulosten perusteella ja luoneet yrityskulttuurin, jossa hyvää fiilistä ja ilmapiiriä ylläpidetään ja kehitetään jatkuvasti yhdessä.”, kiteyttää Kaivo-oja.


Ratkaisun toteuttajat

Lisää onnistumisia