Vetcaren strategian kirkastaminen

Vetcare on yksi Suomen johtavista eläinlääkealan yrityksistä. Konserni myy, markkinoi, vie ja kehittää lääkkeitä ja muita eläinten hyvinvointia edistäviä tuotteita Suomessa ja kansainvälisesti. 

Vuonna 2020 Vetcaren hallituksessa toimineesta Olli Kuussaaresta tuli yrityksen toimitusjohtaja, ja aika uuden viiden vuoden strategian luomiselle oli otollinen. Alan ulkopuolelta tulleen Kuussaaren kokemuksen mukaan paras tie asioiden konkretisointiin käy strategian kautta.

Kumppaniksi strategiatyöskentelyyn valikoitui Eezy Flow, suositusten johdattelemana. Kuussaarelle oli sisällön lisäksi tärkeää myös strategian visualisointi järkevästi, tällöin suunnitelmia olisi helpompi elää todeksi. Strategiatyöpajojen pohjalta tuotettu tiivistelmä onkin tullut sittemmin käyttöön useassa eri kontekstissa. 

“Tavoitteemme strategiatyöhön lähtiessämme oli luoda selkeyttä ja läpinäkyvyyttä koko yhtiön toimintaan. Operatiivisesti meillä kaivattiin sitä ja nämä tavoitteet ovat nyt toteutumassa hyvää vauhtia oikeaan suuntaan; valmistaudumme jatkuvaan kasvuun”, kertoo Kuussaari. 

Tulokset näkyvät liiketoiminnassa

Tulokset näkyvät myös liiketoiminnassa ja valtavassa kasvussa. Vetcare on strategiatyön jälkeen entistä yhtenäisempi, ryhdikkäämpi ja rohkeampi yhtiö.

“Tykkäsin viettää Petterin kanssa aikaa – tutustuminen alkoi jo ennen varsinaisia työpajoja. Oma toimintatapani on repiä ja avata kaikki kerralla auki pöydälle – siksi se, että luotiin alusta asti rehti ja avoin ilmapiiri oli tärkeää”, Kuussaari avaa.

Strategy Lab-työskentelymallista tykättiin johtoryhmässä, jonka sisällä strategiaa alettiin tehdä. Koronan tuomat haasteet korostivat selkeän strategian tärkeyttä – hyvin laadittu strategiakirja kestää läpi strategiakauden ja toimii sekä johdonmukaisuusankkurina että purjeena uusiin tuuliin. 

Luottamussuhde on kumppanuuden kivijalka

Yhteistyö Eezy Flown konsulttien kanssa jatkuu tiiviinä edelleen, sillä vuonna 2022 Vetcare käynnisti uuden Advisory Boardin tukemaan kansainvälisen viennin kasvuaan – ja kutsui mukaan Eezy Flown Kalle Ruuskasen ja Kiki Brandt-Tallqvistin.

Mikä Strategy Lab? »

Ratkaisun toteuttajat

Kiki Brandt-Tallqvist

Yritysmuotoilija, kulttuuri & strategia

040 576 9089
kiki.brandt@eezy.fi

Ota yhteyttä

Kalle Ruuskanen

Strategiajohtaja

050 511 9723
kalle.ruuskanen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Lue lisää onnistumisia