Henkilöstökokemus Suomessa 2024 – 5 ilmiötä työelämästä

Miltä näyttää suomalainen työelämä vuonna 2024?

Suomen kattavin data henkilöstökokemuksesta ja johtamisesta

Käsissämme on valtava massa tietoa henkilöstökokemuksesta ja johtamisen tilasta viimeisen 10 vuoden ajalta. Jo yli 1 000 000 työntekijää on arvioinut omaa työtään, tiimikokemustaan, lähijohtamista ja organisaatiotaan Eezy Flown henkilöstökokemuksen ja johtamisen tutkimuksissa. Teimme syväsukelluksen dataan ja nostimme tutkimusraporttiin viisi ilmiötä, joihin haluamme suomalaiset johtajat nyt havahduttaa.  

Miltä näyttää suomalainen työelämä vuonna 2024?

  • Lähes 10 vuotta jatkunut henkilöstökokemusindeksin nousu on kääntynyt viime vuonna laskuun
  • Vain 17 % työvoimasta on omistautunutta
  • Johdon ja henkilöstön näkemysten välillä vallitsee kuilu
  • Esihenkilöt ovat stressaantunein työntekijäryhmä
  • Etätyöläisten henkilöstökokemuksessa on suurta hajontaa, mutta keskimäärin heidän kokemuksensa johtamisesta on heikompaa

Henkilöstökokemuksen laskua on tapahtunut eniten johtamiskulttuurissa ja yhdessä toimimisen kokemuksessa. Erityisen huolestuttavaa on esihenkilöiden kokemuksen lasku, jota tarkastelemme tarkemmin raportissa.

Tutkimustuloksissa näemme selkeää tilausta tunnelmajohtamiselle. Suomessa olemme perinteisesti vahvoilla prosessijohtamisessa. Motivaatio, lojaliteetti ja pitovoima kuitenkin kytkeytyvät tunteisiin ja nykypäivän johtajan pitää kiinnostuttaa itsensä ihmisestä ja ihmisyydestä.

Tarve tunteen ja tunnelman johtamiselle on täysin ristiriidassa sen kanssa, että johtajalla on koko ajan vähemmän aikaa ihmisten johtamiselle. Johtaja on melkein mahdottoman edessä. Mutta vain melkein! Onnistuminen vaatii uusia taitoja ja tapoja. Tarjoamme raportissa näkemystä ja konkreettisia ratkaisuja eteenpäin.

Lataa tutkimusraportti alla olevan lomakkeen kautta.

Lataa Henkilöstökokemus Suomessa -tutkimusraportti

Lisätietoja tutkimuksesta:

Johanna Lehmus

Johtaja, Tutkimus & tieto

040 501 0844
johanna.lehmus@eezy.fi

Ota yhteyttä

Kalle Ruuskanen

Strategiajohtaja

050 511 9723
kalle.ruuskanen@eezy.fi

Ota yhteyttä


Lue lisää aiheesta