Nomentian muutosjohtamisen sparraus ja Prosci-sertifiointiohjelma

Maksuliikenne- ja cash management palveluita tarjoava Nomentia syntyi vuonna 2021 alan kahden suuren toimijan Analysten sekä OpusCapitan fuusioituessa. Jotta kaikki fuusioon liittyvät arvo-odotukset saatiin toteutumaan, valitsi yhtiö Eezy Flown muutosjohtamisen kumppanikseen.

– Fuusioon liittyy paljon asioiden johtamista, mutta yhtä tärkeää on huomioida ihmiset sekä heidän tunteensa muutokseen liittyen. Muutos tapahtuu yksilö kerrallaan, sanoo Nomentian HR-johtaja Ilse Manner.

Mannerin mukaan muutosta suunniteltaessa huomattiin, että yhtiössä kaivattiin lisää ymmärrystä muutosjohtamisen keinoihin liittyen. Eezy Flow sparrasi muutosjohtamista yhdessä Nomentian kanssa ja lisäksi kaksi johtajaa suoritti Prosci-sertifiointiohjelman.

– Muutokseen liittyy aina paljon tunteita, ja halusimme saada lisää keinoja ja osaamista niiden käsittelyyn. On inhimillistä, että muutos tuntuu uhkaavalta ja pelottavalta. Erilaisia muutosjohtamisen filosofioita on vaikka kuinka paljon, mutta pidän Proscista juuri siksi, että se tarkastelee muutosta yksilön sielunmaiseman kautta.

”Muutokseen liittyy aina paljon tunteita, ja halusimme saada lisää keinoja ja osaamista niiden käsittelyyn.”

Ilse Manner, HR-johtaja, Nomentia

Kolmipäiväisen valmennuksen sekä sparrauksen avulla yhtiö on saanut keinoja niin muutoksen suunnitteluun kuin sen systemaattiseen läpivientiin.

Proscissa on arvokasta sen konkreettisuus. Nyt meillä on keinoja, joiden avulla voimme käsitellä muutokseen liittyviä tunteita sekä vietyä muutosta läpi jokapäiväisessä työssä. Näin muutoksesta saadaan uhan sijaan mahdollisuus, Manner kiteyttää.

– Muille sanoisin vinkiksi, että muutoksen ja sen johtamisen suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa. Suosittelen Eezy Flowta ja muutosjohtamisen sertifiointiohjelmaa ehdottomasti muillekin!

Ratkaisun toteuttaja

Teppo Kolehmainen

Muutoskonsultti

045 670 0508
teppo.kolehmainen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Lue lisää onnistumisia