Muutostilanteen simulaatio Flow & ActeeChange™

Kilpailuetua muutoksesta

ActeeChange – testaa aitoa muutostilannetta

Simulaatioalusta ActeeChange antaa mahdollisuuden testata aitoa muutostilannetta. Voit kerätä tietoa ja kokemusta siitä, mikä on organisaationne muutosvalmius ja nähdä kuinka organisaationne reagoi muutosten aikana.

Muutos on olennainen osa tämän päivän työelämää. Actee-pelin kautta on mahdollista testata ja ymmärtää erilaisia muutosskenaarioita. Pelissä pääset kokeilemaan teoriaa käytännössä tosielämän muutostilanteessa. Pelin painopiste on muutoksen toteutumisen varmistamisessa ja sidosryhmien ohjaamisessa prosessin läpi. Analysoit päätösten ja toimenpiteiden vaikutuksia ja opit ohjaamaan muutosta niin, että saavutetaan mahdollisimman kestävä ja taloudellinen lopputulos.

Aivan kuten lentäjät istuvat lentosimulaattorissa ja harjoittelevat taitojaan, voit hypätä muutossimulaattoriin ja harjoitella muutosjohtamista ennen kuin otat taitosi käyttöön konkreettisessa muutoksessa. ActeeChange soveltuu käytettäväksi niin muutaman henkilön työpajoissa kuin suuremmissakin ryhmissä, esimerkiksi johdon kokouksissa. Simulaatiossa hyödynnetään virtuaalista pelialustaa sekä fyysistä lattiapeliä ja se voidaan toteuttaa yrityksen omissa tiloissa.

Muutosjohtamisen asiantuntija ohjaa työskentelyä

Muutosjohtamisen sertifioitu asiantuntija ohjaa pelin toteutusta ja auttaa organisaation muutosskenaarioiden hahmottamisessa sekä oppien viemisessä käytäntöön. Pelin tavoitteena on saada sekä missiosi että työntekijäsi yltämään tavoitteeseen mahdollisimman hyvin ja siksi se on optimaalinen muutoksen johtamiseen.

Miksi?

 • Opit tuntemaan muutosprosessien tyypilliset vaiheet ja niiden merkityksen lähestymistavallesi.
 • Opit muutosvastarinnan eri tasot ja tiedät, kuinka johtaa tehokkaita toimenpiteitä.
 • Opit huomioimaan johdon ja johtamisen käytön muutosprosessissa tilannekohtaisesti.
 • Opit suunnittelemaan muutosprosesseja siten, että niillä saavutetaan mahdollisimman suuri vaikutus, nopeus ja kestävyys.

Kenelle?

 • Esihenkilöt, projektipäälliköt ja muutospäälliköt, jotka etsivät tukea muutosprosessien suunnitteluun ja konkreettisiin toimintavaihtoehtoihin.
 • Henkilöstön ja organisaation kehittämisestä vastaavat henkilöt, jotka haluavat ymmärtää muutosprosessin syy-seurausmekanismit.

ActeeChange™ -pelin sisältö

Käsiteltäviä teemoja:

 • Muutoksen tyypilliset vaiheet
 • Yksittäisten vaiheiden tunnusomaiset ominaisuudet
 • Konkreettisia käytännön esimerkkejä eri yrityksistä ja projekteista
 • Muutosvastarinnan tasot muutosprosessissa
 • Eri resistenssitasoihin ja niiden vaikutusmalleihin tutustuminen
 • Interventiovaihtoehdot

Teoriaa sovelletaan realistisessa yrityscasessa tietokoneavusteisella ’Actee Change’ -simulaatiolla. Toimenpiteiden vaikutusta ja niistä saatuja tuloksia reflektoidaan ryhmässä.

Yrityscasessa johdat venettä (muutosta) ja varmistat tiimisi sitoutumisen muutokseen. Tiimisi jäsenet ovat poikkileikkaus organisaation tyypillisistä käyttäytymistyyleistä ja tehtävänäsi on ohjata heidät muutosmatkan läpi.

Peliin kuuluu virtuaalinen osuus sekä lattiapeli. Peliin osallistujat tarvitsevat kannettavan tietokoneen tai tabletin.


Huomioi muutosjohtamisessa

Valitse muutoshankkeeseesi kokenut ja monialainen kumppani. Muutosprosessia ei voi koskaan täysin ulkoistaa tai jättää vain pienen sisäpiirin tehtäväksi, mutta kokenut kumppani osaa ohjata työtä systemaattisesti, huomioiden ihmisten inhimillisen puolen.

Varmista suunnitelmallisuus ja systematiikka. Miltä muutos näyttää polkuna, mitä tunnetiloja ihmiset käyvät läpi sen aikana ja mitä konkreettisia väliaskeleita organisaation täytyy ottaa?

Nopeat voitot konkretisoivat muutoksen ja siksi koostamme muutossuunnitelman rinnalle aina listan asioista, jotka voidaan korjata/poistaa/lisätä per heti. Ei ensi kvartaalilla, eikä ensi strategiakaudella, vaan heti. Tämä varmistaa, että muutoksesta tulee näkyvää ja toiminta kohti uutta suuntaa saadaan heti käyntiin.

Vahvista omaa osaamistasi ja etsi sparrauskumppani, joka auttaa sinua näkemään karikot. Tarvitset muutoksen johtamiseen sekä organisaation sisäisen sponsorin (tukijan), että ulkopuolisen asiantuntijan.

Miksi Eezy Flown muutosjohtamisen tuki?

 • Osaaminen, työkalut, metodit, mallit ja tekijät saman katon alta. Meiltä saat tukea tutkimuksista strategioihin, muutosjohtamiseen ja uuden suunnan viestintään. Osaamme katsoa hankettasi kokonaisuutena ja auttaa rakentamaan huomisen kilpailukykyä.
 • Kaikki muutos vaatii muutosjohtamista. Konsulttimme hyödyntävät Prosci-muutosjohtamisen metodiikkaa.
 • Näyttävät tulokset kaupallistamisesta, yritysmuotoilusta ja onnistuneista kasvustrategioita. Meillä on kyky saada asioita tapahtumaan, oli kyseessä sitten hotelli, sydänsiru, lääkeyhtiö, aluekehityshanke, kauppaketju tai kansainvälistyminen.

Asiakkaitamme

Attendo

Proscin systemaattinen malli ottaa huomioon myös ihmisjohtajuuden. Pitkä historia osoittaa, että muutoksessa onnistutaan 6x todennäköisemmin Proscin mallin avulla.

Virpi Holmqvist
Liiketoimintajohtaja
Attendo Suomi

Liikkuva Suomi

Prosci tarjoaa mallin inhimillisen muutoksen johtamiseen ja se pätee niin työelämässä kuin henkilökohtaisella tasolla. Systemaattinen eteneminen auttaa hahmottamaan muutoksen vaihteita.

Antti Luukkanen
CEO, Liikkuva Suomi

Fredman Group

”Projektia suunniteltaessa on yhtä tärkeää suunnitella ihmispuolen muutoksia, kuin projektin onnistuminen, jos haluaa päästä haluamiinsa tuloksiin.”

Marju Vroman
HR- ja vastuullisuuspäällikkö
Fredman Group

Nomentia

Proscissa on arvokasta sen konkreettisuus. Nyt meillä on keinoja, joiden avulla voimme käsitellä muutokseen liittyviä tunteita sekä vietyä muutosta läpi jokapäiväisessä työssä. Näin muutoksesta saadaan uhan sijaan mahdollisuus.

Ilse Manner
HR-johtaja, Nomentia

Fortum

Would not change anything. Teppo is one of the best instructors I have had in literally ages and being virtual did not dampen the experience

Head of Program and change management
Fortum

 

 

Fujitsu

I want to thank both Coaches Heli and Teppo. They are awesome team and such a professionals! Even though 3 days course was really intensive, Coaches managed to create perfect cadence which enabled everyone to stay along on the journey.

Business Change leader
Fujitsu

 

ABB

This course opened my eyes and thinking in many ways. I was always surprised how effectively the tools actually work and what kind of help they offer.

Olli Sotka
Marketing Development Manager, ABB

 

Granlund

Just a big thank you to Heli and Teppo for a very engaging way of training/coaching! This was a very valuable and exciting experience.

Kirsi Vienola
CRM Manager

Saammeko auttaa?

Meiltä saat parasta osaamista tärkeisiin valintoihin. Onnistu kanssamme! 

Heli Saarelainen

Valmentaja, muutosjohtamisen asiantuntija

050 376 1139
heli.saarelainen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Teppo Kolehmainen

Muutoskonsultti

045 670 0508
teppo.kolehmainen@eezy.fi

Ota yhteyttä

Tai jätä viesti

Muita muutoskoulutuksen palveluitamme ovat Prosci-sertifiointivalmennus, Muutosjohtamisen perusteet ja Johdon muutostuki.

Takaisin Muutoshankkeet-sivulle.