Tulevaisuuskyvykäs johtaja -raportti paljastaa, että johtoryhmien työskentelyssä olisi paljon petrattavaa. Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?
Näin toimii menestyvä johtoryhmä – psykologinen turvallisuus vie johtoryhmätyöskentelyn uudelle tasolle

Tulevaisuuskyvykäs johtaja -raportti paljastaa, että johtoryhmien työskentelyssä olisi paljon petrattavaa. Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?
Vuosi 2025 on kulman takana. On aika arvioida kulunutta vuotta ja antaa itsellesi joulutodistus, ja asettaa uusi riman korkeus tulevalle vuodelle.
Tulevaisuuskyvykäs johtaja -tutkimuksen tuloksien mukaan johtoryhmät alisuoriutuvat työssään. Miksi näin on ja mikä avuksi?
Yllättävän monissa organisaatioissa yrityskulttuurin johtamisen ja kehittämisen ajatellaan kuuluvan vain HR-osaston vastuulle. Todellisuudessa kulttuuri kuitenkin on yrityksen strategian tärkeimpiä mahdollistajia tai sen suurimpia esteitä ja sen tulisi kiinnostaa myös hallitustasolla.
Yrityskauppojen kulttuuri-integraatio on monimutkainen, arvaamaton ja täynnä yllätyksiä. Tällä usein myrskyisällä matkalla menestyminen vaatii rohkeutta, strategista näkemystä ja älykästä johtamista. Listasimme avaimia, joilla avataan ovi organisaation yhteiseen menestykseen.
Monessa yrityksessä on varmasti pohdittu uuden normaalin käsitettä. Tuntuuko siltä, että kartta on ylösalaisin, eteenpäin mennään kovaa ja sumussa ja kompassikin on hukassa? Teimme muutamia huomioita siitä, miten parhaat organisaatiot toimivat strategiatyöskentelyssä.
Kulttuuri ja strategia – ei toista ilman toista. Tulevaisuuskestävän organisaation menestys rakentuu kirkkaalle strategialle ja tätä tukevalle yrityskulttuurille. Tässä webinaarissa käsittelemme mm seuraavia kysymyksiä: Kiki Brandt on yritys- ja kulttuurimuotoilija ja kokenut hallitusammattilainen. Mona Rundberg on yksi Eezyyn kuuluvan yrityskulttuuritoimisto Leidenschaftin perustajista. Mona on Suomen kokeneimpia yrityskulttuurien konsultoijia ja kehittäjiä. Webinaari on osa syksyn 2024
Muutosjohtamistaitojen harjoittelussa skenaarioiden simulointi on tehokas oppimiskeino.
Asiakaskokemuksen anatomiassa on kysymys kahden ihmisen kohtaamisesta. Tervehtiminen ja hymyily ovat elementtejä, jotka kertaantuvat.
EU:n vastuullisuusraportointidirektiivi astuu voimaan vuodesta 2024 alkaen. Kuinka ESG-raportointi tulee vaikuttamaan liiketoimintaasi?
Aluekehityksen uutena näkökulmana Eezy Flow tuo matkailun konseptoinnin ja strategiat osaksi aluesuunnittelua ja rakennuttamista. Tekemisemme lähtökohtana on kohteen kaupallistettavuus yhteistyössä paikallisen yhteisön kanssa.
Yrityskulttuuri voi joko edistää tai estää strategian toteutumista. Samoin se joko vahvistaa tai estää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisen yrityksessä.
Vahvan tuloksen johtoryhmässä voi ilmaista pelon, epävarmuuden, epäonnistumisen, turvattomuuden ja avuttomuudenkin tunteita.
Oletko miettinyt mitkä teillä ovat sellaisia asioita ja arvoja, jotka toteutuvat joka tilanteessa riippumatta henkilöstä, päivästä ja päätöksen vaativuudesta? Tätä voidaan kutsua kulttuurin minimitasoksi.
Kestävän kehityksen kulttuuriraportti mahdollistaa yrityskulttuurin mittaamisen ja kehittämisen suhteessa kestävän kehityksen tavoitteisiin.
Sekä tuote- että palvelukonsepteissa on aina lopulta kyse kohtaamisista. Miten konsepti tehdään näkyväksi?
Entropia tarkoittaa organisaation sisällä tapahtuvaa kitkaa, säröä, turhautumista, joka johtaa tuottamattomaan energiaan. Tiedätkö kuinka sitä voidaan poistaa?
Lean on arvon tuottamista. Lean-ajattelutavassa ja -menetelmien hyödyntämisessä liiketoiminnan kehittämiseksi on kyse ennen kaikkea siitä, että valjastamme joukkomme yhdessä kehittämään yrityksen toimintaa. Leanin avulla parannetaan asiakasarvoa ja laatua sekä sujuvoitetaan niin omia kuin asiakkaaseenkin kohdistuvia toimintojamme. Näin voidaan entistä paremmin vastata kilpailuun sekä tuottaa arvoa asiakkaillemme ja ihmisillemme. Siksi on tärkeää, että Leanin perusteiden ymmärryksen
Lean-kulttuurille on paikkansa ja käyttötarkoituksensa toimialaan, tehtävään tai rooleihin katsomatta. Jokainen organisaatio voi omaksua itselleen sopivia tapoja hyödyntää Lean-filosofiaa ja sen työkaluja.
Kuka vartioi, että yrityksen arvot toteutuvat ja kulttuuri kehittyy oikeaan suuntaan? Onko se HR:n, toimitusjohtajan vai kaikkien yhteinen vastuualue? Väitän, että arvojen vartiointi ja kulttuurin kehittäminen pitäisi olla hallituksen vastuulla.
Miten ihmiset saadaan mukaan strategiamatkalle? Strategian omaksuminen ja sen toteuttaminen ei ole henkilöstön näkökulmasta aina helppoa tai hauskaa.
Miksi niin moni strategia epäonnistuu ja muuttuu murhenäytelmäksi? Miksi strategia jää usein vain pöytälaatikon täytteeksi? Onko sattumaa, että sanat strategia ja tragedia ovat niin lähellä toisiaan? Blogissa viisi yleisintä strategiatyön kompastuskiveä.
Kun tietoa ja mahdollisuuksia on tarjolla rajattomasti, ei myynnin esteenä tänä päivänä ole niinkään kilpailijat tai hinta, vaan päätöksenteon vaikeus. Myyjien tehtävänä onkin arvontuotannon lisäksi auttaa asiakasta vaihtoehtojen puntaroinnissa ja päätöksenteon vaiheissa. Mikä on meille paras ratkaisu, mitä ostajan tulee ottaa huomioon ja mitkä ovatkaan asiakkaan oikeat tarpeet?
Mitä jos yritysten olisi mahdollista laskea oman menestyksensä mahdollisuus ja mikä tärkeintä, löytää menestyksen tekijät ja kasvattaa niitä?
Ihanteellisesti kulttuurin tulisi olla kiinteä osa strategiaa ja jokaisen tulisi tietää oma roolinsa kulttuurin elämisessä todeksi. Ne yritykset, jotka ovat ymmärtäneet strategian ja kulttuurin yhteiselon, huomaavat olevansa kilpailijoitaan parempia, kestävämpiä ja nopeampia kehittymään. Mutta miksi? Tutkimukset osoittavat, että kulttuurisesti vahvat yritykset pärjäävät paremmin kuin kilpailijansa, sillä ne tekevät parempaa tulosta ja kestävät paremmin muutosta. Vahvalla
Strategia on toimiva vasta, kun se toteutuu arjessa. Paraskin strategia kuolee, jos sitä ei toteuteta ja jalkauteta kunnolla. Uuden strategian ensimmäiset sata päivää ratkaisevat, kuinka paljon se ohjaa tulevaisuuden toimintaa. Kun erinomainen strategia on rakennettu nykytila-analyysin, toimialatuntemuksen ja uusien innovaatioiden päälle, alkaa strategian jalkautus. Jalkautuksessa keskeiset osa-alueet ovat ihmiset ja sisäinen viestintä, johtamismallit ja esihenkilötyö sekä uuden
Organisaatiossa on aina jonkinlainen kulttuuri, halusitpa tai et. Arvot määrittävät, millaisia tekoja organisaatiossa arvostetaan.
Kuinka rakennetaan täydellinen, toimialan tulevaisuutta piirtävä strategia?
Konsepti maalaa auki sen, miten toimimalla asiakkaiden odotukset ylitetään, ylivoimatuotteet ja -palvelut toteutetaan ja menestyskulttuuri synnytetään.
Mistä tiedät, että arvonne toimivat arjessa? Mistä tiedät, että teet johtopäätöksiä oikeilla oletuksilla? Entä mikä on kulttuurinne tila? Olen aina yhtä hämmästynyt kuullessani, että muutoksissa, yrityskaupoissa tai vuosittaisessa tilinpäätöksessä ei mitata organisaation kulttuurin tilaa. Kulttuurin määritelmä on lyhyesti: miten asioita tehdään organisaatiossa. Teot johtavat aina jonkinlaiseen tulokseen, joten miksei se miten asioita tehdään ”kiinnosta”? Syy