Tulevaisuuskyvykäs johtaja -tutkimuksen tuloksien mukaan johtoryhmät alisuoriutuvat työssään. Miksi näin on ja mikä avuksi?
Aihe: Tutkimus
Nuoret työelämässä 2024 -tutkimus
Eezyn laaja tutkimus nuorten työelämäkokemuksista on julkaistu 20.11.2024.
Nuorten perehdytyksestä Suomessa on yllättävän vähän kattavaa tutkimustietoa. Tähän tietovajeeseen Eezy halusi vastata tutkimalla, miten nuoret tällä hetkellä perehdytetään, miten hyvin perehdytys vastaa heidän odotuksiinsa ja millaisia vaikutuksia sillä on heidän hyvinvointiinsa ja sitoutumiseensa.
FlowTalk-webinaaritallenne: Uuden sukupolven johtaminen
Miten johtaa Z-sukupolvea? Entä miksi on tärkeää kehittää sukupolvien välistä vuoropuhelua? Saat vastauksia kysymyksiin FlowTalk-webinaarissa.
FlowTalk-webinaaritallenne: Tulevaisuuskyvykäs johtaja
Asiantuntijamme perkaavat Tulevaisuuskyvykäs johtaja -tutkimuksen tuloksia ja jakavat näkemyksiään niiden pohjalta.
Tulevaisuuskyvykäs johtaja 2024 -tutkimusraportti julkaistu
Miten suomalaiset johtoryhmät onnistuvat työssään? Mistä johtajat hakevat tulevaisuuskyvykkyyttä? Miten johtajat voivat? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Eezy Flown 19.9. julkaisemassa syväluotaavassa tutkimusraportissa. Raportti yhdistää suomalaisjohtajien omia kokemuksia ja johdon henkilöstökokemusdataa. Keskeisiä havaintoja: Lataa tutkimusraportti alla olevan lomakkeen kautta. Webinaari Eezy Flown tutkimusjohtaja Johanna Lehmus ja johtamisen valmentaja Juri Röhr käsittelivät johtajatutkimuksen tuloksia FlowTalk-webinaarissa 4.10.2024. Katso tallenne täällä. Lataa Tulevaisuuskyvykäs
Vain 17 % työvoimasta on omistautunutta
Tutkimuksemme mukaan vain 17 % työvoimasta on omistautunut työlleen. Mistä tämä kertoo – ja miten tilanne korjataan?
Etätyöläisten henkilöstökokemuksessa on suurta hajontaa
Etätyötä tekevien henkilöstökokemukset työstään ja johtamisesta poikkeavat muista. Mutta millaisilla asioilla kokemukseen voidaan vaikuttaa?
Esihenkilöt ovat kaikkein stressaantunein henkilöstöryhmä
Kaikista henkilöstöryhmistä esihenkilöt kokevat stressiä ja kuormitusta eniten. Lue 3 vinkkiä esihenkilöiden hyvinvoinnin edistämiseen.
Johdon ja henkilöstön näkemysten välillä vallitsee kuilu
Viime vuodet ovat tarjoilleet organisaatioille turbulentteja aikoja. Miten tämän kaiken keskellä voi ylin johto?
Lataa: Henkilöstökokemus Suomessa 2024 -tutkimusraportti
Käsissämme on valtava massa tietoa henkilöstökokemuksesta ja johtamisen tilasta viimeisen 10 vuoden ajalta. Jo yli 1 000 000 työntekijää on arvioinut omaa työtään, tiimikokemustaan, lähijohtamista ja organisaatiotaan Eezy Flown henkilöstökokemuksen ja johtamisen tutkimuksissa. Teimme syväsukelluksen dataan ja nostimme tutkimusraporttiin viisi ilmiötä, joihin haluamme suomalaiset johtajat nyt havahduttaa. Miltä näyttää suomalainen työelämä vuonna 2024? Henkilöstökokemuksen
Johtajakokemus kriisissä – ylimmän johdon kova paine näkyy ja tuntuu
Viime vuodet ovat tarjoilleet organisaatioille turbulentteja aikoja. Miten tämän kaiken keskellä voi ylin johto?
Lataa: Toimiiko NPS-mittari johtamisen välineenä? -tutkimusraportti
Auttaako vai jarruttaako NPS-mittari liiketoiminnan kehittämistä? Lataa raportti Eezy Flow Oy:n valtakunnallisesta tutkimuksesta.
Osaamiskartoitus strategisen osaamisen syväymmärrykseen
Tulevaisuuden menestyksen kannalta on ratkaisevaa, kuinka hyvin organisaatio ymmärtää omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Kuinka osaamista voi johtaa henkilöstön osaamisen syväymmärryksellä?
Muutoksen inhimillisen puolen huomiotta jättäminen johtaa suuriin kustannuksiin
Konsulttiselvitys nosti esiin projektin ”muutoksenhallintaan” liittyvät ongelmat. On karua, miten Suomen suurin työnantaja laiminlöi muutosjohtamisen tärkeässä hankkeessa.
Lataa: Henkilöstökokemus Suomessa -tutkimusraportti
Turbulentit ajat ja globaalit kriisitilat ovat aiheuttaneet yrityksille ja organisaatioille uudenlaisia sopeutumis- ja muutostarpeita. Henkilöstö on venynyt ja löytänyt uusia tapoja säästää, auttaa, innovoida ja varmistaa yhtiön jatkuvuus. Mutta kuinka ihmiset voivat kaiken tämän keskellä? Eezy Flow Oy tutkii vuosittain noin 200 000 työntekijän kokemuksia työelämästä eri mittareiden ja tutkimusten kautta. Tutkimuksiin osallistuu vastaajia suomalaisista ja
Lehdistötiedote: Innostavimpien työpaikkojen menestysresepti löytyy yrityksen avoimuudesta
Vuosi 2022 oli epävarmuuden ja muutosten aikaa myös monilla suomalaisilla työpaikoilla. Henkilöstön innostamiseen eivät enää riitä oman työn tai tiimin onnistuminen, työpaikan me-henki tai hyvä esihenkilötyö. Ratkaisevaa on, että asiat ovat kunnossa sisäisesti; päätöksenteko on selkeää, tavoitteet kirkkaat ja byrokratia matalaa. Avoimuus ja inhimillisyys läpileikkaavat organisaation kulttuuria. Tulokset käyvät ilmi Eezy Flow Oy:n asiakkailtaan keräämästä PeoplePower®-
Viestintä kehittämiskohteena – näillä eväillä onnistut
Viestintä nousee usein henkilöstötutkimuksista stereotyypisenä kehittämiskohteena. Viestinnän portaat auttavat saamaan aikaan toimintaa.
Tutkimus: Muutosjohtaminen Suomessa 2023 – systemaattisuutta ja tietoisuutta tarvitaan lisää
Lataa Muutosjohtaminen Suomessa 2023 -tutkimusraportti.
Tutkimus: Suomalaisyritysten johdolla vaikeuksia johtaa ja arvioida useita samanaikaisia muutoksia
Lataa Muutosjohtaminen Suomessa 2023 -tutkimusraportti.
Pelastaako ESG-raportointi maailman, vai onko se pelkkää viherpesua?
EU:n vastuullisuusraportointidirektiivi astuu voimaan vuodesta 2024 alkaen. Kuinka ESG-raportointi tulee vaikuttamaan liiketoimintaasi?
Taitava johtoryhmätyö lähtee itsetuntemuksesta
Taitava johtoryhmätyö lähtee liikkeelle yksilön itsetuntemuksesta ja itsensä johtamistaidoista. Taitava johtaja tarkastelee aika ajoin itsetuntoaan, kasvattaa itsetuntemusta ja kokeilee itseluottamuksensa rajoja.
Vastuullisuus on tulevaisuuskestävyyttä
Yrityskulttuuri voi joko edistää tai estää strategian toteutumista. Samoin se joko vahvistaa tai estää kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisen yrityksessä.
Arvostava äänekkyys vie johtoryhmän parempiin tuloksiin
Vahvan tuloksen johtoryhmässä voi ilmaista pelon, epävarmuuden, epäonnistumisen, turvattomuuden ja avuttomuudenkin tunteita.
Tutkimus: Suomalainen johtajapersoona ja työntekijöiden odotukset 2022
Eezy Flow tutki syyskuussa 2022 suomalaisten kokemuksia työpaikkojensa johtajista: Millaisena suomalaiset johtajat koetaan persoonina? Millaista ilmapiiriä ja tunnekokemusta he luovat organisaatioihinsa? Millainen on ideaalinen johtaja persoonana? Millaista tunnejohtamista johtajilta odotetaan juuri nyt? Valtakunnallisesti suomalaisia edustavalla otoksella toteutettuun ValueScout-tutkimukseen Suomalainen johtajapersoona ja työntekijöiden odotukset 2022 vastasi yhteensä tuhat 18–69-vuotiasta suomalaista Bilendin kuluttajapaneelista. Kysymykset koskivat organisaatioiden ylintä
Miten yrityskulttuuri syntyy?
Oletko miettinyt mitkä teillä ovat sellaisia asioita ja arvoja, jotka toteutuvat joka tilanteessa riippumatta henkilöstä, päivästä ja päätöksen vaativuudesta? Tätä voidaan kutsua kulttuurin minimitasoksi.
Motivaation johtamisella tulostavoitteisiin
Johdon tulee olla selvillä henkilöstön sisäisen motivaation tasosta, jotta voidaan päästä tulostavoitteisiin.
Kestävän kehityksen kulttuuriraportti
Kestävän kehityksen kulttuuriraportti mahdollistaa yrityskulttuurin mittaamisen ja kehittämisen suhteessa kestävän kehityksen tavoitteisiin.
Johtaja, mittaa pulssi muutoksen keskellä
Muutos voi toisinaan olla pelottava mörkö tai kultainen tahtotila. Ketterät ja kevyet pulssikyselyt auttavat lisäämään muutoskyvykkyyttä.
Henkilöstötutkimusten tulokset kertovat: Työntekijöitä osallistetaan liian vähän
Suorittavaa työtä tekevien ryhmä nousee esille, kun tarkastellaan viime vuosien henkilöstötutkimusten tuloksia: työntekijöiden kokemukset ovat monin paikoin heikentyneet hälyttävän paljon verrattuna muihin ryhmiin.
Vinkkejä henkilöstötutkimuksen viestintään
Kuinka viestintä voi edesauttaa henkilöstötutkimuksen onnistumista? Listasimme blogiin viisi pikavinkkiä!
Henkilöstötutkimuksen tuloksista kehityshankkeiksi
Tärkein osa henkilöstötutkimuksen toteuttamista on tulosten hyödyntäminen ja kehittämisen seuranta. Henkilöstötutkimuksen vaikuttavuutta voidaan parantaa merkittävästi kehittämistyöpajoilla, joissa tulokset muotoillaan toimenpiteiksi yhdessä tekemällä. Henkilöstötutkimusten tuloksissa nousee usein esiin se, että henkilöstö kaipaa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa yksikkönsä toiminnan kehittämiseen. Tutkimuksen jälkeen toteutettavat työpajat ovat oivallinen keino osallistaa ihmiset yhteisten asioiden kehittämiseen. Pienryhmäkeskusteluissa kaikkien ääni saadaan kuuluviin ja
Kulttuurin kitkakävely
Entropia tarkoittaa organisaation sisällä tapahtuvaa kitkaa, säröä, turhautumista, joka johtaa tuottamattomaan energiaan. Tiedätkö kuinka sitä voidaan poistaa?
Tekoälyohjattua johtamista
Johtamisen tueksi on pitkään kaivattu dataa, mutta raakadata itsessään vain hukuttaa lukijan alleen. On vaikeaa tietää, paljonko on paljon ja kuinka kääntää data johtamisteoiksi tai integroida se osaksi arjen johtamismalleja. Eräs asiakkaamme totesi, että hänellä on 200 kehityskohteen lista pöydällään, mutta mistä hän voi tietää, mitkä viisi niistä on vaikutuksiltaan merkittävimmät. Aloitimme Eezy Flown tekoälyohjelman
Miksi henkilöstötutkimuksen tuloksia pitää vertailla?
Kun henkilöstötutkimuksen tulokset suhteutetaan vertailuaineistoon, saadaan tuloksiin luotettava ulkopuolinen näkökulma. Eri kulttuureissa ja henkilöstöryhmissä asioita arvioidaan eri tavoin.
Uusi normaali – työilmasto kriisien keskellä
Korona, etätyöt ja uusimpana Ukrainan kriisi ovat muokanneet työilmastoa. Nyt on tärkeää pohtia, missä mennään työssä jaksamisen ja työn merkityksellisyyden osalta.
Näin kasvatat yrityksen menestystekijöitä datalla
Tekoälyllä on merkittävä rooli, kun halutaan löytää liiketoiminnan menestystekijöitä. Tekoälyä hyödyntämällä on mahdollista osoittaa tarkalleen, minne esimerkiksi hyvän asiakaskokemuksen jäljet johtavat.
Kuinka tekoäly voi ennustaa liiketoimintaa?
Tekoäly ja koneoppiminen tulevat muuttamaan, miten me teemme työtä, miten johdamme ihmisiä ja miten tuotamme asiakas- ja henkilöstökokemuksia.
Onnistunut henkilöstötutkimus: 10 vinkkiä
Henkilöstötutkimus tuottaa tietoa toiminnan johtamiseen, viestii ihmisille tärkeistä asioista ja tukee organisaation kulttuurin kehittymistä. Henkilöstötutkimuksen avulla vaikutetaan yrityksen tuloksentekokykyyn. Vinkkiemme avulla saat parhaan hyödyn irti henkilöstötutkimuksen toteuttamisesta.
RoX-kaava (Return on Experience) ennustaa liiketoiminnan menestystä (EX+CX)AiX = €X²
Mitä jos yritysten olisi mahdollista laskea oman menestyksensä mahdollisuus ja mikä tärkeintä, löytää menestyksen tekijät ja kasvattaa niitä?
Mitä tekoäly voi löytää henkilöstötutkimuksesta?
Mitä lisätietoa tekoäly voi löytää PeoplePower-henkilöstötutkimuksen tuloksista ja kuinka sitä voidaan hyödyntää liiketoiminnan avainlukujen ennustamisessa? Tätä lähdimme selvittämään yhteistyössä tekoälypohjaisten ratkaisujen toteuttamiseen keskittyneen Alt-Companyn kanssa kesällä 2021. Ensivaiheen aineistona käytettiin Eezy-konsernin omia henkilöstötutkimuksen tuloksia syksyltä 2020 (391 vastaajaa), henkilöstön vaihtuvuustietoja sekä muita liiketoiminnan avainlukuja. Kaikki tiedot ovat anonymisoituja, eli niitä ei voi johtaa yksilöihin. RoX-kaava
Arvojen määrittäminen
Organisaatiossa on aina jonkinlainen kulttuuri, halusitpa tai et. Arvot määrittävät, millaisia tekoja organisaatiossa arvostetaan.
Henkilöstötutkimuksen laadukas vertailuaineisto
Tulosten vertailu normiaineistoon mahdollistaa oikeat johtopäätökset.Vastaajat arvioivat tutkimuksissa erityyppisiä kysymyksiä hyvin eri tavalla. Henkilöstötutkimuksissa on lisäksi tyypillistä, että erityyppistä työtä tekevät vastaavat kysymyksiin eri näkökulmista. Niin ikään vastaajien arvioit eri maissa vaihtelevat huomattavasti. PeoplePower®-henkilöstötutkimuksessa organisaation saavuttamia tuloksia verrataan aina sopivimpaan vertailuaineistoon. Kysymyskohtaisten tulosten peilaaminen vertailunormeihin estää väärien johtopäätösten tekemisen, kun niitä verrataan saman tyyppisten vastaajaryhmien keskimääräisiin